Terugblik: Amsterdam Fashion Week

Mijn favoriete tijd van het jaar is weer begonnen, december! De kerstboom mag weer op, de lichtjes sieren de straten en de sfeer is onwijs gezellig. Maar het is ook een mooi moment om terug te blikken op een geweldig jaar. Dit keer een terugblik op Amsterdam Fashion Week 2018. Een nieuwe editie onder de vleugels van Dani Bles.

Beauty director

September stond in het teken van AFW. Voor mij draaide het deze week om Jenneskens House. Kimberley Jenneskens is een jonge designer en super getalenteerd. Ik werk al ruim vier jaar met haar en een vast team samen. Als haar vaste beauty director kan ik mij geen beter team wensen, want wat zijn zij goed in hun werk. We zijn op elkaar ingespeeld en werken samen zonder na te denken. En dat is zo fijn!

De mooie en getalenteerde Kimberley Jenneskens Leuk om te weten:

Iedere designer levert make-up ontwerpen aan voor de fashionshow. Als beautydirector heb ik ontwerpen gemaakt die net zoals de collectie uniek zijn en moderne details bevatten. Omdat Kimberley en ik op een lijn liggen, hebben we hier vaak maar een paar gesproken woorden voor nodig. Tijdens AFW zijn de ontwerpen getest door MAC Cosmetics. Zij werken onze ontwerpen uit, waar ik vervolgens met Kimberley een go of no go op geven. Het haar werd dit jaar door Latoya Velberg en haar team verzorgd. Zowel als bij het make-up en het haar doe ik de laatste check en ben ik het aanspreekpunt. Zodat Kim ongestoord kan werken en niks langs mij heen kan gaan.

Le Café Noir x Jenneskens

Jenneskens was de afsluiter van AMF, de show waar iedereen altijd naar uitkijkt. Na de vrolijke collectie van Le Café Noir volgde Jenneskens met een duurzame en genderneutrale collectie. Couture en streetwear, met een underground knipoog. De collectie spreekt rauwheid en is modern met eindeloze mogelijkheden.

Leuk om te weten:

Vier van onze modellen deden mee aan Holland Next Top Model 2018 en stonden zelfs in de finale. Waaronder dus ook winnaar Soufiyan! Dit was allemaal al eerder bekend, maar niet voor de rest van Nederland. Dit mochten we natuurlijk niet eerder dan de uitzending delen. Moeilijk hoor! Meer over deze prachtige modellen kun je lezen in mijn volgende terugblik.

Onze prachtige modellen!

Final check

Vlak voordat de show begint, lopen de modellen een rehearsal show, de generale repetitie. Met mijn notitieblok ga ik langs de catwalk zitten en noteer ik de laatste aanpassingen. Per model bekijk ik wat goed is en wat er nog aangepast moet worden, zodat de MAC cosmetic teams hiermee aan de slag kunnen. Dan is na alle aanpassingen het moment daar. Het moment waar iedereen zo hard aan heeft gewerkt. De show begint pas als alles perfect is, dus na mijn kritische blik en alle puntje op de i. En het was absoluut perfect! De looks waren in balans en straalde kracht en juiste kleuren uit. Tijdens de show kijken Kimberley en ik elkaar een paar keer aan en spreken met korte woorden. Een blik is vaak al genoeg.

Aantekeningen maken tijdens de rehearsal

Op naar volgend jaar

Tijdens de show staan wij het werk met trots te bewonderen, maar ik haal pas adem als alle modellen weer backstage zijn. Want dan realiseer ik mij pas hoe goed het is gegaan. De adrenaline, de high die je krijgt, alle voorbereidingen en voor het tweede jaar AFW. Alles is tot een mooi geheel gekomen. Of ik aardig ben op zo’n dag? Haha! Ik denk het. Er zijn momenten dat ik heel straight ben en veel van mezelf, maar ook mijn team vraag. Maar dat heeft geresulteerd in een geweldig resultaat. Naast al het keiharde werken hebben we ook onwijs met elkaar gelachen. Want humor houd de sfeer goed en relaxed. Wil je een keer meekijken tijdens Fashion Week? Laat het mij dan weten! Dan neem ik je volgend jaar mee!

MAC Cosmetics, Team Latoya en in het bijzonder Kimberley Jenneskens. Thanks for creating together en het ongekende vertrouwen!