Terugblik: Trendvision Awards 2018

Tijd voor mijn laatste terugblik van dit jaar! Na Amsterdam Fashion week had ik geen tijd om bij te komen, want de volgende dag waren de Trendvision Awards 2018. Een te gek kappers evenement waar ik ieder jaar weer naar uit kijk.

The show goes on

Met de adrenaline die ik nog had van AMF, ging ik de volgende dag weer door naar Museumplein in Amsterdam. Vorig jaar heb ik voor het eerst gewerkt op de Trendvision Awards en dit jaar mocht ik met hetzelfde team, onder leiding van Angelique Stapelbroek, voor alle modellen de make-up verzorgen. Verdeeld over een middag- en avond show hebben we 60 modellen opgemaakt en een complete look gegeven. Normaal gesproken werk ik alleen, maar nu was ik weer onderdeel van een super gezellig team. Heel fijn, want ik werk ook graag in een team! Omdat dit het tweede jaar was, wisten we precies wat we van elkaar konden verwachten en wat we samen konden creëren.

Met een van de modellen!

Kapperstalent

De Trendvision Awards is hét evenement voor kappers. Niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld. Het is een prestigieus kappers evenement, waar Wella Professional wereldwijd op zoek gaat naar de beste stylisten en coloristen. Coty Benelux is hoofdsponsor van dit geweldige event. Winnaars van de nationale awards gaan uiteindelijk door naar de Internationale Trendvision Awards. Dit jaar gehouden in Lissabon. De awards draaien om Creative Vision en Color Vision, styling en kleuren. Kappers kunnen hier hun visie tot leven brengen en krijgen op creativiteit een vrije hand. Het is mooi om te zien wat kappers kunnen maken als ze creatief gezien geen grenzen krijgen. Ze pushen zichzelf echt om over bepaalde grenzen te gaan en daar heb ik altijd veel bewondering voor.

Strakke lijnen in creatieve look!

Creatieve make-up looks

Op de dag van het event worden looks gepresenteerd en wordt bepaald wie welke looks gaat uitwerken. Het draaide dit jaar om een aantal naturelle looks, maar er waren ook een aantal looks met een creatieve twist. Hier stak ik snel mijn hand voor op, want die wilde ik graag creëren! De naturelle looks zijn enorm mooi, maar ik wil mezelf altijd blijven uitdagen en met hiermee kon dat heel goed. De resultaten waren heel mooi. We hebben strakke lijnen gezet, maar ook verschillende jaren proberen af te beelden. Voor de show werken we vaak twee aan twee aan een look. De looks lopen we daarna per team nog even na. Super fijn om zo te mogen samenwerken. Daarna kan de show beginnen! Tijdens de show hebben we achter de schermen meegekeken via de tv’s, wat een fijne afsluiter was. Na de show hebben we met het team nog een kleine borrel gedaan, maar daarna moest ik weer op tijd naar huis. De volgende dag stonden er weer mooie dingen op de planning!