Dit zijn de lippenstift trends van 2019

Dit jaar gaan we alle kanten op met lippenstift. Van nude looks tot felle en intensieve kleuren. Deze trends voor aankomend seizoen zijn gespot op de catwalk en ik vind ze geweldig! Zo maken matte kleuren plaats voor glossy en shiny lippen en maken klassieke tinten een goede comeback.

Nude lippen

De nude lip is een tijdloze trend. Het is een van mijn favorieten en is prachtig. Bij deze kleur wordt vaak gedacht aan geen lipstick of een lichte beige tint. Maar dat is niet zo! Er zijn eindeloos veel mooie varianten en dat vind ik zo fijn. Er is sowieso altijd een nude tint die goed bij jouw huid past. Kies dit jaar voor een glossy en zachte tint voor een gezonde look. Wil je trouwens vollere lippen creëren? Maak je lippen dan af met een bijpassende lip liner.

Nude lippen by Fendi & Victoria Beckham

Roze, roze, roze

Zacht roze, fel roze of er tussen in. Als het maar roze is. Deze kleur is heel fijn en ideaal voor een romantische look. Perfect voor iedere vrouw. Vooral in de lente en zomer gaan we veel roze tinten zien. Van soft pink tot bubble gum pink. Maar ook bleekroze en zacht framboos zullen de lippen sieren.

Zachte roze lippen by Giorgio Armani

Alle tinten rood

Rode lippen zijn altijd in. Elk jaar weer spelen rode nuances een belangrijke rol op de catwalk en in het modebeeld. Denk bijvoorbeeld aan de mooie rouge collectie van Chanel. Maar welke tint je ook draagt, rode lippen zorgen voor een sterke en zelfverzekerde uitstraling. Dit jaar zullen we nog meer verschillende roodtinten zoals Bold red en Brick red zien. Moschino showt voor het nieuwe seizoen felle en diepe tinten op de catwalk. Prachtig!

Rode lippen by Chanel & Moschino

Pop kleurtjes en glitter

Deze trend draait om felle en opvallende lippen. Denk hierbij aan de kleuren blauw en paars, maar ook aan sprankelende glitters. Ik denk niet dat veel vrouwen hun lippen zo opvallend zullen opmaken, maar zie het als een artvorm. Creatief en extravagant.

Glitters by Valentino

Paarse lippen

Het is nogal een gewaagde kleur, maar is absoluut mooi. Deze trend draait dit jaar vooral om afgezwakte paarse tinten zoals lila en pruim. De pruimtint kwam ook voorbij tijdens de SS19 show van Giambattista Valla. Heel subtiel en modern. I love it! Deze kleur gaan we zeker volop zien dit jaar.

By Giambattista Valla & Tom Ford

Stained lips

Ik houd van stained lips. De lippenstift is dan zacht en onregelmatig aangebracht. Alsof je stiekem van bessen hebt gesnoept en dat zorgt voor een zwoele look. Dat vind ik zo mooi. Als je geen zin hebt om een opzichtige kleur lippenstift te dragen of haast hebt, zijn stained lips de perfecte uitkomst. Je kunt hiermee een subtiele kleur op je lippen creëren. De trend is om dit met een matte lippenstift te doen, maar zelf gebruik ik een glossy lippenstift. Breng een beetje lippenstift aan en dep dit met je vingers. Zo kun je de kleur blenden met je lippen. Je lippen zien er meteen gezond en fris uit.

Stained lips! By Brock Collection