Dit zijn de oogkleur trends van 2019

Aankomend seizoen draait het allemaal om kleurrijke ogen. We ruilen pastel kleuren in voor een opvallend pallet en zetten felle oogkleuren in de spotlights. Weg met het contrast tussen make-up en kleding, we mogen eindelijk weer passende tinten combineren. Super creatief en vol mogelijkheden. Dit zijn de oogkleur trends die je niet mag missen.

Groener dan groen

2019 draait om felle kleuren en daar mag groen niet aan ontbreken als we naar de SS19 spring show van Marc Jacobs kijken. Mosgroen, olijfgroen, legergroen tot aan neongroen. Alle tinten zijn gespot op de catwalk. Deze oogkleur is wellicht het meest opgewaardeerde kleurtje in het pallet, maar is dit seizoen absoluut een mooie trend om te dragen.

Prachtig groene ogen by Marc Jacobs SS19

Oranje

Het is een gewaagde kleur, maar geloof me; oranje is prachtig. Het is niet voor niets dé oogkleur trend voor aankomend seizoen. Tijdens de SS19 spring show van Altuzarra was oranje de finishing touch. Make-up artist Tom Pecheaux creëerde indrukwekkende looks met oranje bruin tonen. Hiermee accentueerde hij de vrouwelijke en warme kenmerken van de kleur.

Warm oranje by Atuzarra SS19

Glitter and glam

Yess, glitters! Zoals gespot op de catwalk van Valentino en Versace, mogen we dit jaar compleet losgaan met juweel-achtige tinten. Onlangs heb ik zelf voor een opdrachtgever ook een prachtige glitterlook mogen creëren. Super inspirerend om te doen! Make-up artist Path McGrath gebruikte voor haar glitterlook echte Swarovski stenen en gaf modellen een ‘million dollar’ look. Vind je Swarovski toch iets te duur? Ga dan naar een make-up zaak voor een ander glitter product. Laat je wel goed adviseren zodat je een product met het juiste effect koopt. Have fun!

Swarovski look by Valentino SS19

Metallic details

Het is tijd om te schitteren en dat doen we met metallic. Metallic make-up heeft een geweldige eigenschap; het vangt namelijk licht. Het is dus een letterlijke eyecatcher. Dit betekent een oogverblindende glow en altijd geweldige foto’s. De mogelijkheden met metallic details zijn oneindig en lekker opvallend. Een fijne trend voor de daredevils onder ons die voor dat beetje extra gaan.

Metallic eyes by Tom Ford SS19