Dit zijn dé fashionshows van 2019

De herfst is nu echt officieel begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor nieuwe mode trends en prachtige collecties voor het nieuwe jaar. September stond volledig in het teken van fashion week. Van Milaan tot Parijs en natuurlijk Amsterdam. Ik ben zoals elk jaar weer onder de indruk. De locaties, de sfeer en de extravagante settings zijn fascinerend. Een waar modespektakel! Dit zijn mijn favoriete shows van SS20.

Yves Saint Laurent – Fashion week Parijs

Yves Saint Laurent pakte tijdens Fashion Week Parijs onder creatieve leiding van Anthony Vaccerello flink uit. Wat een gave show, ik kan niks anders zeggen! De setting, de ambiance, de collectie en natuurlijk make-up en haar waren prachtig. Maar vooral de locatie maakte indruk. Net zoals voorgaande jaren was de runway vlak naast de Eiffeltoren en dat zorgde voor hele gave beelden. Een lichtshow zette modellen zoals Kaia Gerber en Naomi Campbell in een prachtig middelpunt.

Check hier de show Naomi Campbell als afsluiter van de YSL show

DIOR – Fashion week Parijs

Dior zette een geweldige show neer en creëerde een adembenemende groene catwalk. Maria Grazia Chiuri is voor de SS20 collectie geïnspireerd door de natuur en liet de modellen lopen door een oase van planten en bomen. Ik vond het net een sprookje, prachtig. Dior vraagt met haar show om aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit en plantte in samenwerking met Atelier Coloco 164 bomen. Al deze bomen hebben na de show een tweede leven gekregen in verschillende regio’s in Parijs. De collectie straalt een krachtig klimaatstatement uit en is ook geïnspireerd op Catherine Dior. De zus van Dior! Catherine is de eerste vrouw in Frankrijk met een eigen bloemenbusiness en was dit seizoen Dior’s muse.

Check hier de show! Een adembenemende show van DIOR

VERSACE – Fashion week Milaan

Donatella Versace is een legende en brak dit jaar het internet met haar SS20 show. Ik vind de collectie prachtig en kenmerkend. Maar hetgeen dat opnieuw geschiedenis heeft geschreven is de legendarische afsluiter. Jennifer Lopez in haar iconische jungle dress! J.LO sloot de Versace SS20 show af met een jurk die twintig jaar geleden bij The Grammy’s te zien was. Ik ben altijd al fan geweest van J.LO en haar looks, maar nu zelfs nog meer. J.LO en Donatella kregen een staande ovatie en hebben niet alleen Milaan, maar ook de rest van de wereld compleet gek gemaakt.

Check hier de show! Jennifer Lopez en de legendarische Donatella Versace

PHILIPP PLEIN – Fashion week Milaan

Als ik aan Philipp Plein denk, dan denk ik aan indrukwekkend. Dit jaar was het een roze fashion spektafel met als special guest Lil’ Kim. De collectie heet dan ook niet voor niks Pink Paradise Capsule. Lekker eigentijds en hetgeen waar Philipp om bekend staat. Zijn shows houden echt de aandacht vast en bevatten bijzondere elementen. Zwembaden, rappers en achtbanen. Niks is te gek! Ik vind Philipp echt een inspiratiebron. Al zijn werk is opvallend en prachtig. Hij heeft nooit een studie afgemaakt, maar heeft met zijn visie en wilskracht een groot imperium opgebouwd.

Check hier de show! Pink Pink Pink by Philipp Plein

TOMMY X LEWIS HAMILTON – Fashion week Milaan

Tommy Hilfiger heeft in de afgelopen jaren succesvolle samenwerkingen gehad en ook deze collectie is weer een ware beloning. Aan de vooravond van Fashion Week Milaan presenteerde Tommy de derde TommyxHamilton collectie. En ja zeker, ik heb het hier over de Britse autocoureur Lewis Hamilton. De items in de collectie zijn urban chic en draaien om duurzaamheid. Vegan materialen, gerecyclede denim en een liefde voor betere productie en kwaliteit. Love it! Ik vind het mooi om te zien hoe de collectie eenheid uitstraalt en grenzen verlegt.

Check hier de show! Lewis Hamilton x Tommy Hilfiger