Amsterdam Fashion Week 2019

Afgelopen weekend was het zover. Amsterdam Fashion Week! In de vorige editie van AFW kwam Jenneskens met een droom debuutshow en dit jaar gingen we nog een level hoger.

“Mariss!! We hebben weer een nieuwe show!”

Na een belletje van Kimberley Jennekens ging alles rollen. Kleding, video, design, make-up en haar worden samengebracht voor een fantastische fashionshow. Alles gaat in een rap tempo. Super spannend. De show wordt voorbereid, de show visuals worden geschoten en de campagne shoot wordt gedaan.

Make-up design Jenneskens AFW 2019

Make-up match

Zonder enige kennis van de collectie voor AWF 2019, stuurde ik een aantal mooie beelden door naar Kimberley. Wat bleek? Een perfecte match met de collectie! Na goed overleg met Kimberley heb ik ideeën en beelden verzamelend voor het perfecte make-up design. Het creëren van een make-up design draait voor mij om storytelling. Hiermee wil ik een gevoel overbrengen en iedereen meenemen in een verhaal.

Holografische kleuren en high gloss

Infinite Transparency collection

De collectie van Jenneskens draait om ervaren en ontdekken op een driedimensionale manier. Om dit verhaal krachtig over te brengen, heb ik een make-up design gecreëerd die draait om holografische kleuren, gloss en accenten. Holografische kleuren op de lippen, ogen en jukbeenderen. De lippen en ogen zijn extra geaccentueerd met een transparante gloss en de wimpers zijn crunchy aangezet voor de finishing touch.

Leuk om te weten:

Het make-up design dat ik heb ontworpen wordt voor onze show op AFW getest en uitgevoerd door het MAC cosmetics team. Uiteindelijk geef ik hier een go of een no go op. Tijdens de testdag komen creatie en alle ideeën samen tot één verhaal. Heel tof om te zien. Bedankt MAC voor deze fijne samenwerking. .

Jenneskens modellen, waaronder HNTM winnaar 2018: Soufiyan!

Last rehearsal

Vlak voordat AWF van start gaat is het rennen en vliegen. Als beautydirector zorg ik ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Na de rehearsal wil ik toch nog wat aanpassen. De kleuren moeten meer op elkaar afgestemd worden, de wenkbrauwen moeten krachtiger en de dames krijgen meer shape voor meer contrast. Alles moet echt een geheel uitstralen. Bijna tijd voor de show, dus rush rush!

Showtime!

Terwijl ik dit schrijf, komen alle emoties weer omhoog. Een fashionshow is altijd heel intens en indrukwekkend. Kimberley is in haar zone, de modellen zijn er klaar voor en ik blijf scherp op alle details. Vanaf het moment dat de muziek start, valt alles op zijn plek. De show begint en dat is een kippenvel-moment. We did it, again! Als team groeien we steeds sterker en daar ben ik onwijs trots op en dankbaar voor.

Leuk om te weten:

Het was een extra bijzondere dag, want ik was jarig! Ik had niks liever gewild dan deze dag te combineren met mijn werk. Het was een super mooie dag, waarin creatie en passie voor het vak zijn samengekomen.

Final walk met Famke Louise!

Special thanks to: team MAC, Connie Man, Flavio, Laura, Coty, Coty Benelux en Latoya Velberg Lead Hair. Last but not least; dank team Jenneskens!

P.S. Lees ook mijn vorige blog over Amsterdam Fashion Week 2018. Lezen kan hier!