Zo creëer je een natural make-up look

De natural make-up look is prachtig. Heel effortless en vrouwelijk. In theorie lijkt het een makkelijke look, maar het is best lastig en precies werk. Tijdens mijn examen op B Academy was deze look een flinke uitdaging. Ik moest buiten mijn comfort zone werken, maar het is me super goed afgegaan. Om het wat makkelijker te maken, geef ik je vandaag een aantal fijne tips voor een mooie natural make-up look!

#1 Natuurlijke foundation basis

Om een natuurlijke basis te creëren kun je heel fijn je foundation met een moisturizer mixen. Hiermee breng je de dekking van je foundation omlaag en krijgt je huid een dewy en natuurlijke finish. Ga je toch liever voor shiny? Gebruik dan de Strobe Cream van MAC cosmetics om een frisse look met een glanzende afwerking te creëren.

MAC Strobe Cream. Prijs: € 33,00 voor 50ml. Kopen kun je hier.

Natural Look & hair by me voor Nicky Opheij – Miss Nederland 2017

#2 Conceal it

Concealer is een lifesaver, maar gebruik vooral niet te veel. We willen een natural look creëren en geen cakey look. Je bent altijd geneigd om heel kritisch te zijn op jezelf. Zoom niet teveel in op je oneffenheden, maar accentueer juist je schoonheden. Gebruik concealer alleen op plekken waar het nodig is. Kies ook altijd voor een concealer waar niet te veel highlighter in zit. Highlighter zorgt er namelijk voor dat plekken oplichten en op foto’s wil je dit natuurlijk voorkomen.

#3 Zachte wimpers

Bij de natural make-up look draait het om lichte en zachte wimpers. Breng daarom je mascara niet over je hele wimper aan, maar alleen op de wortel. Hiermee creëer je een kleine lift, maar wel een intense look. Ik gebruik zelf graag de High Impact Mascara van Clinique. Ik word altijd heel blij van deze mascara. Het geeft de juiste volume en de intensiteit zwart is perfect. Wil je je ogen meer laten spreken? Breng dan bruin of zwart oogpotlood aan in je bottom en top waterlijn.

Leuk om te weten: er bestaan speciale wimper waaiertjes waarmee je heel licht en goed je mascara kunt aanbrengen.

Clinique High Impact mascara. Prijs: € 23,00 per stuk. Kopen kun je hier.

Natural make-up look by me. Hair by Sanjay Ramcharan.

#4 Subtiele blush

We willen allemaal dat beetje gezonde roze op onze wangen. De creamy blush van ELLIS FAAS is hier heel fijn voor. Ik dep de creamy blush altijd met mijn vingers in, omdat ik zo het meest natuurlijke effect krijgt. Je kunt ook voor een poeder blush kiezen, maar mijn voorkeur bij een natural make-up look gaat uit naar de creamy blush! Onthoud wel dat je beide producten subtiel en zacht aanbrengt.

ELLIS FAAS Blush. Prijs: 29,00 per stuk. €Kopen kun je hier.

#5 Negeer make-up labels

Make-up heeft voor mij een meerdere functies en eindeloze opties. Ik negeer make-up labels en gebruik vaak producten voor een andere plek waar ze eigenlijk niet voor zijn bedoeld. De creamy blush van ELLIS FAAS is bijvoorbeeld perfect voor wangen, maar ook voor lippen en ogen. Houd je niet aan labels, maar probeer en creëer!

Natural make-up look & hair by me

#6 Bronzer op de juiste manier

Om een natuurlijke look met een warme finish te creëren, breng je bronzer alleen rondom je gezicht aan en licht op je jukbeenderen. En ook hier geldt weer; licht en subtiel. Vermijd de fake tan look. Ik gebruik altijd de Terracotta Bronzer nr. 3 van Guerlain. Dit is absoluut mijn favoriet en de beste bronzer die er is.

Guerlain Terracotta nr.3. Prijs: € 29,00 per stuk. Kopen kun je hier

#7 Fluffy lippen

Om je natural look af te maken geef je je lippen een subtiele tint. Nude, zacht roze of stained lippen. Het kan en mag allemaal. Heb je een favoriete kleur die iets te fel is? Gebruik van de Prep en Prime fix van MAC cosmetics. Doe een klein beetje op een blend kwast en breng het aan op je lippen. De kleur wordt zachter en je lippen worden fluffy en voller! Meer weten over lippen? Lees dan ook mijn blog over de lippentrends van 2019. Lezen kun je hier.

MAC Prime + Prep + Fix. Prijs: € 18,00 per stuk. Kopen kun je hier.